Review wanddecoratie van Saal-Digital

Loading Likes...

Na het testen van een fotoboek van Saal-Digitaal (zie de vorige review), mocht ik ook hun wanddecoratie testen en reviewen. Ik dacht er al een tijdje aan om één van mijn foto’s op acrylglas te laten afdrukken maar ik wist niet waar de kwaliteit goed zou zijn. Nu ik de kans heb gekregen om een foto bij Saal-Digital af te laten drukken op acrylglas, kan ik ontdekken of de kwaliteit aansluit bij mijn wensen.

Voor wanddecoratie is dezelfde software te gebruiken als voor het fotoboek. Hierdoor was het niet nodig om nieuwe software te downloaden op mijn computer.

Ook voor wanddecoratie zijn diverse keuzes mogelijk in de uitvoering: verschillende maten (staand of liggend, met of zonder ophangsysteem en natuurlijk de soorten afdrukken. Zo is er de keuze tussen: Alu-Dibond (aluminium UV-afdruk), hardschuimplaat, acrylglas, GalleryPrint, canvas en Alu-Dibond Butlerfinish. Ik heb gekozen voor het acrylglas, 40 x 35 (liggend), 5 cm dik en zonder ophangsysteem. Deze combinatie kost € 44,95, exclusief de verzendkosten van € 4, 95. 

In de software is het gemakkelijk om een foto in te stellen. Deze wordt meteen beeldvullend weergegeven, waarbij je zelf de foto kan verschuiven voor de perfecte compositie. Het is zelfs mogelijk om meerdere foto’s over elkaar heen te plaatsen, om een collage te creëren. Zo kan je de wanddecoratie dus helemaal zelf invulling geven.

Toen ik klaar was met het creëren van mijn wanddecoratie, heb ik het besteld. De foto wordt afgedrukt en verzonden vanuit Duitsland. Ik had het boek binnen 3 werkdagen in huis. Super dus!

Nu ik de wanddecoratie thuis ontvangen heb, kan ik de kwaliteit beoordelen.  Het eerst wat mij opviel is de kwaliteit van de foto. De foto komt heel mooi over op het acrylglas en is erg scherp. Er zijn geen pixels te zien, ondanks dat de foto aardig groot is afgedrukt. Hier ben ik heel tevreden over. Ik heb gekozen voor een zwart-wit foto (zie de foto hieronder). Op de wanddecoratie komen de verschillende zwarte en grijze kleuren mooi uit, waardoor in de foto veel diepte zichtbaar is en de foto zijn kwaliteit behouden heeft. Acrylglas spreekt mij aan omdat ik het 3D effect en de spiegeling erin erg mooi vind. Het is daardoor een mooi en opvallend item in huis.

Dit is de foto die ik heb laten afdrukken

 

 Zie hieronder de foto’s van het eindresultaat:

Dit is de afdruk op acrylglas (40 x 35)
De glans door het acrylglas
De verschillende zwarte kleuren komen goed tot zijn recht (close-up)
Het acrylglas is 5 cm dik

Ik vind dat er veel verschillende materialen zijn om een foto op af te laten drukken.  Als ik deze prijs (voor acryl- of plexiglas, 40 x 35) vergelijk op andere websites, zie ik dat de afdruk bij Saal-Digital goedkoper is. De kwaliteit is naar mijn mening erg goed. Het is een scherpe foto, geen blokkerige pixels en mooi, stevig materiaal. Ik zou Saal-digital zeker aanraden bij vrienden en familie. Ik zou graag weer gebruik maken van Saal-digital, om mijn foto’s haarscherp a. Ook zal ik in de toekomst graag een foto voor aan de wand afdrukken bij Saal-digital. Wil je ook gebruik maken van de vele afdruk-opties van Saal-digital? Ga dan naar http://www.saal-digital.nl en bekijk de vele mogelijkheden. Kijk op Facebook op Saal Digital Nederland of op Instagram op saaldigital_nl of met de tag #SaalDigitalNederland .

logo-saal-digital

 

Geef een reactie