Review wanddecoratie van Saal-Digital

Loading Likes...

Na de review over het fotoboek van Saal-Digital, mag ik nu ook hun wanddecoratie reviewen. Ik wilde al een tijdje één van mijn foto’s op glas afdrukken om in huis te kunnen zetten. Ik wist alleen niet waar ik dat het best kon doen. Door deze kans leer ik nu de wanddecoratie van Saal-Digital kennen.

Voor de wanddecoratie is dezelfde software nodig als bij het fotoboek (van www.saal-digital.nl), waardoor de software niet opnieuw gedownload moest worden. Hierdoor kon ik snel aan de slag. Ook voor de wanddecoratie zijn, net als bij een fotoboek, diverse keuzes mogelijk in de uitvoering: verschillende maten (staand of liggend), met of zonder ophangsysteem (en verschillende ophangsystemen), de dikte (5 of 10 cm) en het soort materiaal. Als het gaat om materiaal kan er keuze gemaakt worden tussen Alu-Dibond (aluminium met UV-druk), Hardschuimplaat, Acrylglas, GalleryPrint, Canvas en Alu-Dibond Butlerfinish.  Ik heb gekozen voor Acrylglas omdat ik de glans erg mooi vindt en er een soort 3D effect te zien is vanaf de zijkant. Bij mijn fotoafdruk heb ik gekozen voor een liggende afdruk (40 x 35),  5 cm dik en geen ophangsysteem. Deze combinatie kost € 44,95, exclusief de verzendkosten van € 4,95.

In de software wordt de gekozen foto uitvergroot in het gekozen formaat. Zelf kan je de foto verplaatsen om een goede compositie te krijgen. Dit maakt dat je bijna alle foto’s passend kan maken, een groot voordeel dus. Je kan ervoor kiezen om één foto te verspreiden over het gehele formaat (zoals ik heb gedaan) maar het is ook mogelijk om meerdere foto’s over of naast elkaar te plaatsen. Bijvoorbeeld voor het maken van een collage. Daardoor is de wanddecoratie geschikt voor verschillende doeleinden.

Toen ik klaar was met het creëren van mijn wandfoto, heb ik het besteld. De wanddecoratie wordt afgedrukt en verzonden vanuit Duitsland. Ik had het boek binnen 3 werkdagen in huis. Super dus!

Nu ik de wandfoto thuis ontvangen heb, kan ik de kwaliteit beoordelen.  Het eerste wat mij opviel was de scherpte. Ondanks de uitvergroting van de foto over het gehele formaat, is de foto mooi scherp. Er is geen pixel te zien. Ik heb ervoor gekozen om een zwart-wit foto af te drukken (zie hieronder), omdat dit in huis overal mooi bij past. Alle zwarte en grijze tinten komen mooi uit waardoor de kwaliteit van de foto behouden is. Dit is precies wat ik in mijn hoofd had van een wandfoto.

Zie hieronder de foto’s van het eindresultaat:

Dit is de foto die ik heb laten afdrukken op acrylglas
De foto op acrylglas (de belichting is laag waardoor de witte tinten minder naar voren komen op deze foto)
Het acrylglas heeft een mooie glans en spiegelt in het licht
Het acrylglas is 5 cm dik
Vanaf deze hoek is aan de rand is het 3D effect te zien van het acrylglas
Lichtweerkaatsing

Ik ben erg tevreden over de kwaliteit van de wanddecoratie. Als ik op andere websites kijk naar acryl- of plexiglas van dit formaat, zie ik dat die zelfs duurder zijn dan bij Saal-Digital. Ik weet niet hoe de kwaliteit bij die websites is op het gebied van wanddecoratie, maar die van Saal-Digital is super. Goede scherpte, geen blokkerige pixels en mooi, stevig materiaal. Ik zou Saal-digital zeker aanraden bij vrienden en familie. Zelf maak ik graag weer gebruik van Saal-digital als ik een afdruk wil maken van mijn foto’s.

Wil je ook gebruik maken van de vele afdruk-opties van Saal-digital? Ga dan naar http://www.saal-digital.nl en bekijk de vele mogelijkheden. Kijk op Facebook op Saal Digital Nederland of op Instagram op saaldigital_nl of met de tag #SaalDigitalNederland .

logo-saal-digital

Geef een reactie