Tip: Boek “Reisfotografie explore-discover-capture”

Loading Likes...

Hou jij ook zo van reizen en fotograferen? Goed nieuws! Er is een nieuw boek uitgebracht over reisfotografie: “Reisfotografie explore-discover-capture” van Laura Vink (academy). Dit super dikke boek bevat 376 pagina’s, vol met (500!) foto’s en tips over reis-, dieren-, mensen-, steden-, cultuur-, landschaps- en natuurfotografie. De foto’s zijn gemaakt in 25 verschillende landen over de hele wereld. Toen ik zag dat het boek uit was, werd ik erg nieuwsgierig en heb ik het besteld. Na het openen van het pakket was ik enorm onder de indruk van de geweldig cover, vol met kleurrijke foto’s. Het boek voelt kwalitatief goed aan: het is dik, zwaar en heeft een harde cover.  Elke keer als ik langs het boek loop, wat bijna standaard op tafel ligt te pronken, wordt mijn aandacht getrokken door de mooie cover en heb ik zin om weer verder te lezen. Helaas voor mij…..ik heb het boek helemaal uitgelezen.

In elk hoofdstuk beschrijft Laura tips over een bepaald onderwerp in de fotografie. Hierbij gaat het onder andere over sluitertijd & beweging, licht & witbalans, kijkruimte & richtingsruimte en standpunt & perspectief. Deze tips geven een goede kennis mee over de onderwerpen, ondersteund door voorbeeldfoto’s die de effecten laten zien.

Laura vertelt in elk hoofdstuk over de landen en plekken waar zij geweest is, wat zij daar gezien heeft, wat de geschiedenis van die plekken is en waar je aan moet denken als je de plekken zelf wilt gaan bezoeken om te fotograferen. Zo is het op bijzondere plekken overdag erg druk door alle toeristen dus is het handig om ‘s avonds te gaan en ook mag je niet zomaar overal (zonder gids) fotograferen met een statief. Deze tips helpen je om bij het plannen van activiteiten op reis teleurstellingen te voorkomen.

Ik ben erg geïnspireerd door de mooie foto’s en leuke verhalen. Zelf kan ik niet wachten om allerlei landen te bezoeken en daar mooie foto’s van te maken.  Ook ben ik geïnteresseerd geraakt in landen waarvan ik altijd ze dat ik daar nooit naartoe zou willen gaan. De plekken zijn zo mooi en hebben allemaal hun eigen bijzonderheden, waardoor ik toch graag met eigen ogen zou willen ontdekken hoe het daar is (en met eigen foto’s thuis komen).

Om een beeld te geven van dit mooie boek, hier een filmpje:

Om een beeld ”achter de schermen” te krijgen van de reizen die Laura gemaakt heeft, hier nog een filmpje:

Meer weten of zelf het boek bestellen?Klik op onderstaande link voor meer informatie over dit inspirerende boek:

Boek Reisfotografie – Explore discover capture

* Nog een leuk weetje: bij elke 5 verkochte boeken wordt één boom gedoneerd aan stichting Trees for All, die in Bolivia geplant zal worden.

bloglogo

Geef een reactie